leuke kerst tips
actief kerst vieren
kerst geschiedenis
kerstplanner
kerstverhaal
leuke kerstplaatjes
leuke kerst kleurplaten
leuke kerstcadeaus
leuke kerst ideeen
zelf kerstkaarten maken
wie is de kerstman

leuke kerstkaarten
1001 leuke kerstkaarten

leuke kerst feestartikelen
leuke kerstartikelen

kersteten en dinken
leuke kerstdiner tips
kerstdiner
kersteten
kerstdrankjes

leuke kerstboom tips
kerstboom
leuke kerstboom
kerstboom versieren

leuke kerstversiering tips
kerstversiering
leuke kerstversiering

kerst aanraders
leuke kerst aanraders

leuke tips
verjaardag
feest
halloween
sinterklaas
oliebollen
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
Kerstideeen.

Tweelingpotten

Benodigdheden:

twee identieke plantenpotten
twee plantjes
twee mooie kerstballen
tielandsia

Het is leuk om twee identieke plantenpotten naast elkaar in de vensterbank te zetten. Doe er plantjes in met veel blad. De bladeren mogen niet te hard zijn, zoals bijvoorbeeld het geval is bij vetplanten. Rondom de plant doet u wat tielandsia in de pot, zodat het lijkt alsof uw plantje in een nestje zit. Leg een mooie kerstbal op zijn kop bovenop het plantje. Op deze manier heeft u twee mooie kerststukjes in de vensterbank die (zonder bal) ook na de Kerst nog kunnen blijven staan.

Kaartenguirlande

Bent u het eigenlijk ook zat om elk jaar weer het plakband van de deur af te moeten pulken? Wij hebben een ideetje voor het ophangen van de kerstkaarten dit jaar!

Benodigdheden:

guirlande
Kerstverlichting
lint
eventueel kleine kerstballetjes

We hebben bedacht dat we de kaarten dit jaar maar eens aan een guirlande maken. De guirlande kunt u aan de schouw bevestigen. Heeft u geen schouw, dan gebruikt u de bovenrand van een hoge kast! Een guirlande kunt u natuurlijk zelf maken met groen, maar dat is wel erg bewerkelijk en niet opnieuw te gebruiken. Tegenwoordig zijn er ook kunstguirlandes in de handel. Deze zijn buigzaam en kunt u dus bewerken zoals รบ dat wilt. Doe bijvoorbeeld Kerstverlichting en Kerstballetjes in de guirlande voor een extra feestelijk effect. In de kaarten die u krijgt van vrienden, familie en bekenden maakt u met een perforator een gaatje. Haal een lintje door het gaatje en strik dit dicht. Daarna hangt u de kaart met een Kerstboomhaakje in de guirlande!


home
© paradijsje.nl, kerstideeen