leuke kerst tips
actief kerst vieren
kerst geschiedenis
kerstplanner
kerstverhaal
leuke kerstplaatjes
leuke kerst kleurplaten
leuke kerstcadeaus
kerst ideeen
leuke kerst ideeen
zelf kerstkaarten maken
wie is de kerstman

leuke kerstkaarten
1001 leuke kerstkaarten

leuke kerst feestartikelen
leuke kerstartikelen

kersteten en dinken
leuke kerstdiner tips
kerstdiner
kerstdrankjes

leuke kerstboom tips
kerstboom
leuke kerstboom
kerstboom versieren

leuke kerstversiering tips
kerstversiering
leuke kerstversiering

kerst aanraders
leuke kerst aanraders

leuke tips
verjaardag
feest
halloween
sinterklaas
oliebollen
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
Kersteten.

De inwendige mens wordt met Kerst vrijwel nooit vergeten. We eten toch vaak net iets feestelijker dan op een gewone zondag. Amateur-koks wijden zich met plezier aan een x-gangen diner. Anderen peinzen zich suf wat ze dit jaar op tafel moeten zetten. Kies datgene wat bij uw voorkeur, uw gasten, culinaire capaciteiten en portemonnee-inhoud aansluit. VanHarte schrijft hierin niets voor. Wij helpen wel graag met tips en suggesties. Gretige gasten

Veel mensen kunnen en willen alles eten. Maar er zijn ook mensen die bijvoorbeeld absoluut niet van vis houden. Of vegetariƫr zijn. Sommigen moeten rekening houden met een bepaald dieet. En ook voedselallergieƫn lijken steeds vaker voor te komen. Het zou heel vervelend zijn als iemand ziek wordt of niet gezellig mee kan smullen. Vraag uw gasten daarom ruim op tijd waar u rekening mee dient te houden.

Alleen is maar alleen

Schroom niet om iemand om hulp te vragen. Het is wellicht een idee om met een kookmaatje te werken. Gezellig, praktisch en stressreducerend. Leg vast wie waar verantwoordelijk voor is. Om culinaire misverstanden te voorkomen!

De eerste keuze

U hebt uw eters in kaart gebracht en rekening gehouden met voorkeuren en eventuele eetbeperkingen. De volgende stap is het kiezen van de gerechten. Bepaal het aantal gangen dat voor u acceptabel en haalbaar is. Zoek op internet, in kookboeken en tijdschriften naar menusuggesties. Let op in restaurants en vraag advies aan de kookgekken in uw vrienden- of familiekring.Planning en uitvoering

In onze Kerst Planner vindt u een aantal tips voor de boodschappen en het diner. Probeer ruim op tijd recepten uit als u zich niet zeker voelt. Doe de boodschappen in etappes en check een paar dagen voor de grote dag of u echt niets vergeten bent. Maak een kookdraaiboek voor de dag zelf als u dat prettig vindt. Dit geeft rust terwijl u de diverse gerechten voorbereidt. Vergeet niet dat de gasten u ook willen zien en spreken. Eet dus lekker mee in plaats van bezweet boven het fornuis te blijven hangen. Zijn er hapjes, drankjes en gerechten die u kunt bereiden voor uw gasten arriveren? Doe dit dan zeker. Het zal uw Kerstdag een stuk relaxter maken.

Wij wensen u veel succes en alvast smakelijk eten.home
© paradijsje.nl, kersteten