leuke kerst tips
actief kerst vieren
kerst geschiedenis
kerstplanner
kerstverhaal
leuke kerstplaatjes
leuke kerst kleurplaten
leuke kerstcadeaus
kerst ideeen
leuke kerst ideeen
zelf kerstkaarten maken
wie is de kerstman

leuke kerstkaarten
1001 leuke kerstkaarten

leuke kerst feestartikelen
leuke kerstartikelen

kersteten en dinken
leuke kerstdiner tips
kersteten
kerstdrankjes

leuke kerstboom tips
kerstboom
leuke kerstboom
kerstboom versieren

leuke kerstversiering tips
kerstversiering
leuke kerstversiering

kerst aanraders
leuke kerst aanraders

leuke tips
verjaardag
feest
halloween
sinterklaas
oliebollen
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
Kerstdiner.

Het kerst diner is ieder jaar iets aparts en altijd iets om goed over na te denken, wat eet u met kerst? de volgende tips zijn in ieder geval al makkelijk om te lezen en brengen u wellicht op de lekkerste kerstdiner ideetjes.

Machtig en prachtig

Streef hierbij naar het 'mijn riem moet los'-effect. Voor de liefhebbers van stevig eten. Vleesgerechten met sauzen. Wildgerechten, wintergroenten, calorierijke desserts en een mooi kaasplankje horen hierbij.
Zwicht voor licht

Wilt u zich na het eten ook nog fit en actief voelen, dan is dit thema zeer geschikt. Visgerechten en gevogelte, zoals kalkoen, passen hier prima bij. Zorg voor salades en lichte groenten, zoals worteltjes. Vermijd sauzen en slagroom. Vers fruit of een vruchtentaart zijn prima afsluitingen van een licht Kerstmenu.

Vlees noch vis

Een vegetarische kerst is tegenwoordig echt geen probleem meer. Er zijn enorm veel vegetarische kookboeken beschikbaar. Natuurwinkels en ook 'gewone' supermarkten bieden veel ingrediënten.
Wat van ver komt…..

U houdt van Oosters eten? Er is geen enkele reden waarom u uw gasten hiermee tijdens Kerst niet zou kunnen verrassen. Het is niet de traditie maar wel vernieuwend. Maak een sushi lunch (een topper in 1999), een curry-buffet of een Indische rijsttafel. Het voordeel van Oosters eten is dat u heel makkelijk zowel vlees, vis als vegetarische gerechtjes kunt serveren. Wat ook leuk kan zijn, is om een buitenlands of multicultureel kerstmenu op tafel zetten. Heeft u vrienden of collega's met een niet-Nederlandse achtergrond? Vraag of ze u (Kerst)recepten kunnen geven. Zoek ook eens op internet, er is een enorm aanbod culinaire websites.Lekker en Makkelijk

Bent u niet zo'n held in de keuken of ontbreekt het u aan tijd? Bezoek uw supermarkt, slager, visleverancier of traiteur. Kijk wat de (bijna) kant-en-klaar mogelijkheden zijn. Laat u adviseren en bestel tijdig. Zo kunt u uw gasten nog steeds een heerlijk Kerstmaal voorzetten.
Kleine Smulpapen

Waarmee doet u uw kleine eters een plezier? Sommigen eten gewoon lekker met u mee. Of ze eten samen aan een feestelijk gedekte kinderKersttafel. Maak lievelingskostjes klaar en zorg voor lekkere toetjes. Help ze met eten en snoep wat mee. Zijn ze nog erg klein, laat ze dan eten voordat u eet. Als de kinderen naar bed gaan, eten de volwassenen. Zijn uw kinderen wat groter, dan vinden ze het fantastisch om in de keuken te helpen.
Er zijn heel veel speciale kinderkookboeken met lekkere recepten. Maar ook bij 'gewone' recepten zijn klusjes te vinden die zij heel goed kunnen uitvoeren.

home
© paradijsje.nl, kerstdiner