leuke kerst tips
kerst geschiedenis
kerstplanner
kerstverhaal
leuke kerstplaatjes
leuke kerst kleurplaten
leuke kerstcadeaus
kerst ideeen
leuke kerst ideeen
zelf kerstkaarten maken
wie is de kerstman

leuke kerstkaarten
1001 leuke kerstkaarten

leuke kerst feestartikelen
leuke kerstartikelen

kersteten en dinken
leuke kerstdiner tips
kerstdiner
kersteten
kerstdrankjes

leuke kerstboom tips
kerstboom
leuke kerstboom
kerstboom versieren

leuke kerstversiering tips
kerstversiering
leuke kerstversiering

kerst aanraders
leuke kerst aanraders

leuke tips
verjaardag
feest
halloween
sinterklaas
oliebollen
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
Actief kerst vieren.

Het Kerstfeest en aansluitend Oud en Nieuw bieden elk jaar weer de mogelijkheid om tijd door te brengen met de mensen die u belangrijk vindt. Wie weet vindt u het heerlijk om te eten, te praten en te dommelen en houdt u het daarbij. Klinkt lekker ontspannen. De meeste kinderen en ook veel volwassenen houden dat echter niet twee dagen vol. Een aantal activiteiten - gepland of achter de hand - kunnen u dan helpen.

Binnen spelen

Met Kerstmis worden vaak de spelletjes weer uit de kast gehaald. Misschien heeft één van de feestvierders wel een nieuw spel als Kerstcadeau gekregen. Voorbeelden zijn Triviant en Pictionary. Klaverjassen, hartenjagen of poker voor de kaartliefhebbers. Zorg dat u de spelletjesattributen in huis hebt voor de liefhebbers. Wat actiever zijn sjoelen en tafeltennis of tafelvoetbal. Leuk voor volwassenen en grotere kinderen. Voor de kleintjes is een poppenkastvoorstelling een leuk idee. Eén van de gasten bedenkt de verhaallijn, zet Jan Klaassen een Kerstmuts op en spelen maar. Voorlezen wordt door de meeste kinderen ook gewaardeerd. U kiest natuurlijk voor echte Kerstverhalen. Zie ook de de categorie Creatief hieronder voor suggesties voor kinderen. Nog wat volwassen suggesties? Organiseer een familiequiz met vragen over familieleden. En wat te denken van een Kerstkaraoke? Kies muziek van bekende Kerstkrakers en kijk hoe tekst- en stemvast de feestvierders zijn. Zorg voor prijzen!Buiten spelen

Lang genoeg binnen gezeten? Behoefte aan frisse lucht en beweging na al het eten en snoepen? Ga voetballen of trimmen. Organiseer een Kerstspeurtocht met een aantal teams. Pak iedereen goed in voor een wandeling in het bos of op het strand. Zorg voor warme chocolademerk of glühwein bij terugkomst. Kijk ook hieronder bij Winkelen en Uitgaan voor meer activiteiten buitenshuis.

Luieren

U houdt van een luie Kerst? Wat kunt u zoal doen? Televisiekijken, een videomarathon houden (kies een thema, bijvoorbeeld sneeuw of juist tropisch), lezen, muziek luisteren, uitslapen. Zorg voor een flinke voorraad boeken, kranten en tijdschriften. Daar is net voor Kerstmis geen gebrek aan.Creatief

Veel kinderen vinden het heerlijk om te knutselen en te tekenen. Maak samen Kerststukjes en -kransen om het huis verder mee te versieren of mee naar huis te nemen. Maak samen een Kerststalletje. Als uw huis het toelaat, zou u zelfs een apartje Kerstknutselkamer (of -hoek) kunnen inrichten. Waar een ieder zich naar hartenlust kan uitleven, ongeacht zijn of haar leeftijd. Houd een expositie en nodig de andere gasten uit. Die zijn natuurlijk vol bewondering voor de resultaten.

Uitgaan en winkelen

Rond en tijdens Kerstmis worden buitenshuis veel vormen van vermaak aangeboden. Denkt u hierbij aan theater- en balletvoorstellingen, het circus en Kerstconcerten. Informeert u bij het dichtstbijzijnde VVV. Buitenshuis eten op één van beide dagen is makkelijk en feestelijk. Laat u informeren over het menu en reserveer ruim van tevoren in het restaurant van uw keuze. Wilt u zich oriënteren op auto's of meubels? Op tweede Kerstdag zijn meubelboulevards en autoshowrooms veelal geopend. Ook veel dierentuinen, musea en sauna's zijn beide dagen of in ieder geval tweede Kerstdag geopend. Hetzelfde geldt voor cafés en discotheken of clubs.

Wij wensen u een plezierig en afwisselend Kerstfeest toe.

home
© paradijsje.nl, actief kerst vieren