leuke sinterklaas tips
leuke sinterklaas plaatjes
pietendiploma
sinterklaas verlanglijstje

sinterklaas recepten
kruidnoten
marsepein
pepernoten
schuimpjes
speculaas
suikerbeestjes
taaitaai

meer sinterklaas tips
leuke sinterklaas
sinterklaas plaatjes
sinterklaasverhuur rdam
1001 sinterklaas tips
sinterklaasfeest
sinterklaasfeestje vieren

leuke tips
verjaardag
feest
halloween
kerst
oliebollen
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
Speculaasbrokken.

IngrediŽnten

1/2 ei
50 gram bakmeel
50 gram bloem
75 gram boter
50 gram bruine suiker
1/2 eetlepels
speculaaskruiden
1/2 theelepels zout
2 eetlepels amandelen



Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 tot 160 įC
Klop het ei los in een schaaltje.
Doe alle ingrediŽnten in een kom.
Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg dit toe aan het mengsel en kneed alles snel tot een soepele bal.
Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg hierop uit tot een lap van een centimeter cm dik.
Snijd de lap in twee of vier stukken en leg het op een ingevette bakplaat.
Bestrijk het deeg met ei
en versier de lap met amandelen.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de speculaas in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en haal het met een pannenkoekmes voorzichtig los

Eet smakelijk!


home
© paradijsje.nl, speculaasbrokken