zelf oliebollen maken
oud hollandse oliebollen
oliebollen met appels en rozijnen
vegetarische oliebollen
oliebollen met abrikoos en noten
oliebollen met gehakt
hartige oliebollen
ham kaas bollen
goedgevulde oliebollen

leuke tips
verjaardag
feest
halloween
sinterklaas
kerst
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
Tropische oliebollen, zelf tropische oliebollen maken, recept voor tropische oliebollen.

Tropische oliebollen

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Extra nodig: frituurpan.

IngrediŽnten:

150 gram rozijnen
100 ml. amaretto of likorette amaretto
1 sinaasappel
1 citroen
1 pak oliebollenmix
2 zakjes amandelschaafsel
zonnebloemolie
5 eetlepels poedersuiker
5 eetlepels gemalen kokos
Bereiding tropische oliebollen

Breng de rozijnen met de amaretto aan de kook. Laat dit zachtjes doorkoken totdat het bijna verdampt is. Was en rasp de schil van de sinaasappel en citroen.

Pers de vruchten uit en leng het sap aan met lauwwarm water tot een halve liter. Maak een beslag van de oliebollenmix. Gebruik in plaats van een halve liter water de halve liter vruchtensap en volg verder de gebruiksaanwijzing.

Schep de rozijnen, het amandelschaafsel, de sinaasappelrasp en de citroenrasp door het beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten op een tochtvrije plaats onder een vochtige doek rusten. Bak vervolgens de oliebollen in de frituurpan volgens de gebruiksaanwijzing.

Meng de poedersuiker met de kokos. Bestrooi de oliebollen royaal met het kokosmengsel.


home
© paradijsje.nl, tropische oliebollen, zelf tropische oliebollen maken, recept voor tropische oliebollen