zelf oliebollen maken
oud hollandse oliebollen
oliebollen met appels en rozijnen
vegetarische oliebollen
oliebollen met abrikoos en noten
tropische oliebollen
oliebollen met gehakt
ham kaas bollen
goedgevulde oliebollen

leuke tips
verjaardag
feest
halloween
sinterklaas
kerst
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
Hartige oliebollen, zelf hartige oliebollen maken, recept voor hartige oliebollen.

Hartige oliebollen van Paul

Anders, Hollands, Hapje, 4 personen

IngrediŽnten:

2 zoetzure appels
1 eetlepel citroensap
1 pak oliebollenmix
250 gram walnoten, grof gehakt
250 gram kaas in kleine blokjes
1 theelepel uienpoeder
0.5 theelepel peper frituurolie
Bereiding hartige oliebollen van Paul:

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Besprenkel ze met citroensap.
Bereid het oliebollenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de kaasblokjes, stukjes appel, gehakte walnoten, uienpoeder en peper toe.
Laat het beslag afgedekt op een warme plaats ca. 45 minuten rijzen.
Verhit de frituurolie tot ca. 170 įC. Schep met 2 eetlepels (of een ijstang) 4 bollen beslag in de hete olie en frituur de oliebollen in ca. 10 minuten goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bak de rest van de oliebollen op dezelfde wijze.
Lekker met poedersuiker. Eet smakelijk

Ria's hartige oliebollen

IngrediŽnten (4 pers.):

1 pak oliebollenmix
1 eetlepel fijngehakte peterselie
150 gramgeraspte belegen kaas
50 gram ongezouten olienoten
mespuntje paprikapoeder
olie
Bereiding Ria's hartige oliebollen:

in een kom beslag maken
volgens de aanwijzingen op de verpakking.
peterselie, kaas, pinda's en paprikapoeder erdoor mengen.
beslag laten rijzen volgens aanwijzing.
olie verhitten op 175į C
oliebollen bakken op je eigen manier
(met 2 lepels of een ijslepel). Eet smakelijk


Hartige oliebollen

IngrediŽnten

50 gr gekookte ham
25 gr gedroogde pruimedanten, zonder pit
25 gr ongepelde walnoten
250 gr bloem
snufje zout
15 gr verse of 7,5 gr gedroogde gist
225 ml lauwe melk
1/2 tl suiker
1 ei
olie om in te frituren
Bereiding hartige oliebollen:

Snijd de ham en de pruimedanten klein.
Maak van de walnoten grove kruimels.
Zeef de bloem in een kom en voeg zout toe.
Los de gist op in de helft van de melk en voeg suiker toe.
Meng goed door elkaar. Laat het mengsel 20 minuten rusten.

Maak een kuiltje in de bloem en giet hier het gistmengsel in.
Roer vanuit het midden gist en bloem door elkaar en maak een glad beslag.
Mix het ei en de overgebleven melk er door en roer tenslotte pruimedanten, ham en noten erdoor.

Laar het deeg afgedekt een half uur staan op een warme plaats.
Verhit de olie tot 180 graden.
Schep bollen uit het beslag en doe deze in de hete olie.
Bak enkele bollen tegelijk in ca. 8 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

home
© paradijsje.nl, hartige oliebollen, zelf hartige oliebollen maken, recept voor hartige oliebollen