leuke kerst tips
actief kerst vieren
kerst geschiedenis
kerstplanner
kerstverhaal
leuke kerstplaatjes
leuke kerst kleurplaten
leuke kerstcadeaus
kerst ideeen
leuke kerst ideeen
zelf kerstkaarten maken
wie is de kerstman

leuke kerstkaarten
1001 leuke kerstkaarten

leuke kerst feestartikelen
leuke kerstartikelen

kersteten en dinken
leuke kerstdiner tips
kerstdiner
kersteten

leuke kerstboom tips
kerstboom
leuke kerstboom
kerstboom versieren

leuke kerstversiering tips
kerstversiering
leuke kerstversiering

kerst aanraders
leuke kerst aanraders

leuke tips
verjaardag
feest
halloween
sinterklaas
oliebollen
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
Kerstdrankjes.

Alleen eten met de kerst is natuurlijk niet voldoende. De keel moet ook gesmeerd worden met vloeibaar lekkers tussen de bedrijven door. We verzamelden de volgende kerst drank recepten voor u.

Kerstkoffie en -thee

Zoek in de koffieschappen van de
supermarkt of in de koffiespeciaalzaak
naar feestelijke koffiesoorten.
Allerlei lekkere smaakjes zijn verkrijgbaar. Voor koffie met alcohol na het eten of een speciale thee, probeert u één van de volgende recepten:
Capuccino met honing en likeur

Benodigdheden voor 4 personen:

1,5 dl koffieroom
1 theelepel cacao
1 eetlepel cognac
1 dl slagroom
1 eetlepel honing
2 eetlepels Creme de Cacao
4 kopjes espresso
1 eetlepel suiker


In kleine steelpan de koffieroom, honing, cacao, Creme de Cacao en cognac al roerend door en door heet laten worden. Koffie zetten en de slagroom met suiker stijfkloppen. Koffieroommengsel en espresso over koffiebekers of glazen verdelen. Slagroom erop scheppen en met wat cacao bestuiven. Direct serveren.
Chocolate mint

Benodigheden voor 6 personen:

6 zakjes pepermuntthee
6 koppen melk (1,2 liter)
6 eetlepels chocolademelkpoeder

In een pan de theezakjes plaatsen. De melk erover gieten en verhitten tot net onder het kookpunt. Verwijder de theezakjes. Doe in iedere kop een eetlepel chocolademelkpoeder. Giet het melk-pepermunt mengsel eroverheen. Serveren met een vers muntblaadje.

Buitenlandse kerstdrank

In Amerika wordt rondom de feestdagen van Egg Nog gesnoept. De wortels van deze drank blijken in Europa te liggen en er zijn inmiddels veel varianten. Met en zonder alcohol. Hieronder een recept mét:
Rich Egg Nog

Benodigdheden voor 8 personen:

6 grote eieren
¾ kop suiker
1 ½ kop cognac
½ kop rum
4 koppen melk
4 koppen slagroom
½ kop glazuursuiker
nootmuskaat ter decoratie
Scheid de dooiers van het eiwit. Mix de dooiers terwijl u tegelijkertijd de suiker toevoegt. Doe dit totdat u een licht goudkleurig mengsel hebt. Voeg nu langzaam de cognac en rum toe. Mix de melk door het mengsel en de helft van de slagroom. Zet apart tot vlak voordat u het serveert. Klop het eiwit totdat het stijf is en schep het voorzichtig door het egg nog mengsel. Klop de overgebleven slagroom en suiker totdat het dik is. Vul glazen met egg nog, geklopte slagroom erbovenop en een beetje nootmuskaat.

Alcoholische versnaperingen

Informeer bij uw gasten wat ze graag drinken en zorg voor een voorraad wijn en sterke drank. Voor de wijn laat u zich adviseren door uw slijter of leest u de wijnadviezen bij de recepten voor uw Kerstgerechten. Na een boswandeling is bisschopswijn of glühwein een heerlijk drankje. En heel eenvoudig te maken:
Bisschopswijn

Benodigdheden:

4 dl water
schil van een halve citroen (zonder wit)
2 kaneelstokjes
6 kruidnagels
10 eetlepels suiker
1 wijnglas cognac
¾ liter rode wijn
1 theelepel kaneelpoeder
1 wijnglas rode port
nootmuskaat
schijfjes appel

Verwarm eerst het water met de schil, de kaneelstokjes en de kruidnagels, totdat het bijna kookt. Voeg dan de suiker en de cognac toe. Giet dit mengsel door een zeef in een kom. Voeg de rode wijn toe. Laat het op een zacht pitje langzaam weer warm worden. Strooi het kaneelpoeder over de drank en giet de port erbij. Voor het opdienen de nootmuskaat in de glazen raspen. Schenk de wijn in de glazen en voeg één of twee schijfjes appel toe.
Glühwein

Benodigdheden:

1 citroen met daarin 6 kruidnagels gestoken
2 kaneelstokjes
85 gram bruine suiker
1 wijnglas cognac
¾ liter rode wijn

Verwarm de wijn en voeg de suiker, de kaneelstokjes en de citroen met kruidnagel toe. Niet laten koken! Na ongeveer 10 minuten van het vuur nemen en de cognac toevoegen.



Niet-alcoholische brouwsels

Zorg uiteraard voor een voorraad frisdrank en vruchtensappen. Een goed alcoholloos alternatief voor glühwein is een warme appeldrank:
Hot mulled Cider

Benodigheden:

1 liter appelsap (zelf geperst of uit een pak)
5 kruidnagels
5 kardemoms
1 kaneelstokje
Gooi alles in een pan (kardemoms wel eerst opensnijden en leeg schudden) en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten koken. Warm serveren of laten afkoelen in de koelkast en als koude drank serveren.

Proost! Op uw gezondheid.

home
© paradijsje.nl, kerstdrankjes